Arnold van Dongen - Sessiewerk en grote shows

DETAILS

Date: 10 December 2020

Musician: Arnold van Dongen

Instrument: Gitaar

CLINIC

Arnold legt in deze clinic uit wat het betekent om sessiemuzikant te zijn. Hoe ziet dat werk eruit, de Do’s & Dont’s en hoe zorg je ervoor dat je als gitarist altijd goed voor de dag komt. Ook vertelt Arnold over zijn ervaringen met grote (stadion-)shows. Recent nog met Marco Borsato, Ilse de Lange en the Night of the Proms, en in het verleden Trijntje Oosterhuis, de Toppers en Lois Lane in het voorprogramma van Prince.

ARNOLD VAN DONGEN

Arnold van Dongen startte op de middelbare school zijn eerste band The Original Talkatives waarmee hij reggae en ska speelde. In 1984 behaalde de band de tweede plaats bij de Grote Prijs van Nederland. In 1986 begon Arnold zijn studie aan het conservatorium in Den Haag.

Vanaf 1988 speelde hij bij de succesvolle band Loïs Lane. Sinds zijn vertrek uit Loïs Lane in 1994 richtte hij zich meer op sessiewerk. Ook speelde hij al snel in de begeleidingsband van Mathilde Santing en bij Total Touch. Vanaf 2003 is Arnold de vaste gitarist in de band van Ilse De Lange. Ook speelde hij oa op albums van Ilse de Lange, Danny Vera, Guus Meeuwis, Glennis Grace, Duncan Laurence, Edsilia Rombley, Veldhuis en Kemper,  Trijntje Oosterhuis en Stevie Ann. En sinds 2015 is hij de vast gitarist van Marco Borsato.