Mark Bogert - Instrumentbeheersing en organisatie

DETAILS

Date: 4 September 2020

Musician: Mark Bogert

Instrument: Gitaar

CLINIC

In deze clinic legt Mark uit waarom instrumentbeheersing belangrijk voor hem is en hoe hij daaraan werkt. Ook vertelt Mark hoe en waarom hij de rockopera Magoria "JtR1888" heeft geschreven en uitgevoerd.

MARK BOGERT

Mark Bogert werd geboren op 8 november 1983. Op zevenjarige leeftijd kwam hij in aanraking met muziek, hoewel dit nog niet de gitaar was. Mark speelde eerst trompet. Op zijn twaalfde ontdekte hij de gitaar. Vanaf dat moment werd de gitaar een deel van Mark's leven.

Naast het spelen van de gitaar hebben componeren en arrangeren een belangrijke rol gespeeld in Mark's ontwikkeling. Hij schreef composities en arrangementen voor verschillende bezettingen en reist regelmatig door Europa om les te geven en om clinics en workshops te geven.

Mark studeerde aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Hij heeft twee studies afgerond.
2003 - 2007 Uitvoerend musicus (lichte muziek)
2009 - 2011 Muziekonderwijs (Bachelor of Music in Education)
 

Mark speelt al jaren als vaste gitarist in de band Knight Area en nam daar 3 volledige albums mee op. Naast Knight Area schreef hij 2 instrumentale solo albums waarbij Peter Vink en Pieter van Hoorn hem bijstonden op bas en drums.

 

In 2019 kwam het dubbel album van Magoria “JtR1888” uit. 3 Jaar lang werkte Mark aan deze rockopera over Jack the Ripper met zeer getalenteerde muzikanten/zangers/zangeressen uit Nederland. 

G30 is het nieuwste project waar Mark aan deelneemt. G30 is het project van Juan van Emmerloot en nodigde Brian Bordes en Mark Bogert uit om deel te nemen aan deze fantastische opnames/nummers. Op zeer korte termijn zal daarvan hun eerste EP verschijnen.

 

www.jtr1888opera.com

www.knightarea.com

www.g30.rocks