Michael Schack – Playing Like a Boss

DETAILS

Date: 25 September 2016

Musician: Michael Schack

Instrument: Drums

CLINIC

Nogal wat drummers nemen achter hun kit een wat te ingetogen houding aan. Ze verstoppen zich achter hun trommels en bekkens, communiceren slecht of niet met de andere bandleden en kijken al helemaal niet richting het publiek. Daar gaan we met enkele oefeningen in deze clinic verandering in brengen.

Je kan pas “baas” over je drumstel en drumspel worden wanneer je bij het spelen een open en gedreven maar tegelijkertijd ook controlerende speelhouding aanneemt. Zo horen het publiek en de bandleden niet alleen jouw groove maar zien ze het ook en kunnen daarop inspelen. Dit vergroot niet alleen jouw speelgenot maar het is ook hoorbaar in je spel; het wordt krachtiger en strakker. En het is ook leuker om naar te kijken.

Michael Schack legt uit hoe je tegelijkertijd een open en ontspannen speelhouding aan kunt leren en toch gedreven kan klinken. In de clinic deelt Michael zijn ervaringen, met bijhorende praktische tips en uitdagende oefeningen. Deze oefeningen werken voor iedere drummer en voor iedere muziekstijl.

MICHAEL SCHACK
Michael Schack is a drummer, music producer and Drums’nDJ artist from Belgium, currently touring  with Netsky, SquarElectric and as an international V-Drums artist/demonstrator, both solo and with V-Topia. Michael is also consulting V-Drums artist for Roland Corporation, also providing technical feedback and creating preset content for Roland drums and percussion products. With SquarElectric, trying to make a live played difference in the EDM scene.